Könyvkiadás

Több mint egy évtizede adunk ki könyveket. Van közöttük családi napló, verseskötet, iskolai évkönyv, helytörténeti kiadvány, szakácskönyv, több kiadást megélt sorozat, országos terjesztésű tankönyv.
Legyen szó vékony vagy vastag, 50 vagy 500 példányos kiadásról, olyan könyvet készítünk, amit jó lesz kézbe venni és forgatni.

Specialitásunk: új gépsorunk lehetővé teszi, hogy ezen túl nem kell egyszerre nagy mennyiségre beruházni, a kisebb példányszámú utánrendelés gyors és gazdaságos.

Magánkiadású könyvek készítésére szakosodtunk. A megváltozott olvasási szokások miatt a példányszámok egyre csökkennek, a kiadott könyvek száma pedig egyre nő. A kiadóknak egy új szerző felfuttatása kockázatosabb mint valaha. Mi erre a helyzetre olyan új megolást kínálunk, amivel az Ön könyve is kiadható! Amit kínálunk nem mindenható megoldás, hanem alternatíva azoknak, akik kívül esnek a nagy kiadók és könyváruházak látómezején.

Azzal foglalkozunk, hogy a szűkebb körnek szóló, kis példányszámok is gazdaságosan megjelenhessenek. Nagyobb példánynál pedig több részletben nyomtatunk az igények függvényében: nincs remittenda, nem áll pénz a raktárkészletben.

Ezeket a kis költségű, 100-500 példányos kiadványokat a szerzők több részletre bontva, kis kockázattal, önerőből tudják elindítani és saját csatornáikon keresztül terjeszteni. Így a végén saját nyereséget is realizálhatnak, hiszen elkerülik a hasznot lefölöző, nagy jutalékkal dolgozó könyvterjesztői hálózatokat. A részletekben történő kiadásnál az első kiadás bőven kitermeli a második kiadás árát, nem keletkeznek fölös példányok, a haszon teljes egészében a szerzőnél marad. Ezzel a módszerrel sikerrel jelentettünk már meg verseskötetet, helytörténeti kiadványt, szakkönyvet, szakácskönyvet, regényt is.

Vállaljuk a kéziratok igényes és gazdaságos formázását, tördelését, nyomdai kiadását hivatalos engedélyszámmal. A rendelkezésünkre álló legmodernebb digitális technika lehetővé teszi a kis példányszámú vagy részletekben történő nyomtatást is. Így pontosan annyi könyvet kell csak nyomni, amennyire valóban szükség van.

Számoljunk! Ma egy átlagos könyv kb. 1.800 - 2.400 Ft-ba kerül a könyvesboltban. Ugyanakkor egy A/5-ös, színes borítós, 100 oldalas könyv teljes kivitelezése tördeléssel és borítótervezéssel együtt 100 példánynál 940 Ft, 500 példánynál már csak 450 Ft darabonként. Tovább csökkenthető a kiadási költség, ha nyomdakész fájlból dolgozhatunk. Elfogadunk PDF-et, sőt akár Word-ben kész kinézetre tördelt DOC fájlt is. Ekkor a kiadás 100 példánynál 520 Ft, vagy 500 példánynál csupán 370 Ft darabonként.

Az átfutási idő tördeléssel és borítótervezéssel kb. 3 hét, nyomdakész anyag esetén mindössze kb. 1 hét.

Egy érdekes példa

Kiss Margit néni fényképes emlékiratait adta ki egy kötetben. Mivel helytörténeti jelentőségű alkotást készített, egy helyi alapítvány megtámogatta 40.000 Ft-tal a megjelenést. Egy ismerőse Word-ben megtördelte a kiadványt az általunk megadott margóbeállítással. Először csak 50 példányt rendelt, amennyire az alapítványi támogatásból tellett. A leadás utáni héten elkészült a könyv, de a következő héten már a második kiadást nyomtuk, mert az első elfogyott az utolsó darabig. Margit néni az új kiadást az első kiadás bevételéből fizette, így azóta a könyve 5 kiadást is megért - 50-esével!!!

Azóta több magánkiadású könyvet is megjelentettünk alacsony kezdőtőkével, kis példányban, többszöri kiadással...

Könyvajánló

Szerkesztőségünkben megvásárolhatók és megrendelhető több Sárbogárdon nyomtatott könyv.

> Könyvajánló részletes ismertetőkkel és árakkal